BoschhoeK˚ … terug naar je ware natuur

BoschhoeK˚ in Nuenen, midden in het bos aan de rand van Eindhoven, daar voelt de gewone wereld mijlenver weg. Het is een natuurgoed waar de bomen en vogels je uitnodigen even stil te staan. Het ervaren van zijn in de natuur geeft een uitnodiging om dichtbij jezelf te komen en ruimte te geven aan alles wat is.

Samen met jou maken we de wereld graag weer een stuk mooier door mensen te verbinden met zichzelf, anderen en de natuur.

Wij verhuren verschillende ruimtes op nog geen 15 min afstand van Eindhoven, midden in het bos, voor het organiseren van: workshops, lezingen, groepswerk, dansen, coaching, yoga, ceremonies, meditaties, kunst & muziek.

Alles is aanwezig om jou de mogelijkheid te geven te groeien, te ontwikkelen en steeds meer bewust te worden van je ware natuur.

Het bos laat je zijn, oordeelt niet, kent geen verwachting.
Het bos koestert een verleden maar is enkel het hier en nu.
Het bos is.

Boschhoek

Circulair˚

BoschhoeK˚ … een plek voor circulariteit

Binnen BoschhoeK˚ mag de natuur steeds weer richting geven aan de creatie.

Na het dunnen van het bos is het hout gebruikt in de twee loodsen. Ook de vuurplek, tafels, banken en vensterbanken zijn gemaakt van het hout uit het bos. Zelfs de vloer en isolatiemateriaal van het woonhuis zijn hergebruikt in de douches van de loodsen en in de vloer van de yurt. Zo wordt er dus overal gekeken hoe we vanuit bestaande materialen én met het bos kunnen creëren. Een extra leuk weetje is dat de bak in het midden van de moestuin een oude kookpot uit India is, waar het hele dorp samen in kookten. Grappig genoeg zullen de mensen die op BoschhoeK˚ iets gaan neerzetten, ook als vanzelf circulair komen en gaan, zich met elkaar verbinden en elkaar stimuleren en inspireren!

Ons streven is om zoveel mogelijk materiaal te blijven hergebruiken. Denk je met ons mee?

Boschhoek
Teru naar je ware natuur

Bio diversiteit˚

BoschhoeK˚ … natuur in balans

Ooit zijn we begonnen met de inzichten van onze antroposofische bomenvriend Tom van Duuren. Hij heeft ware vakbroeders bij elkaar gebracht om deze plek meer in balans te krijgen. Veel inheemse planten en bomen zijn teruggebracht en met een bioloog zijn er meer dan 100 nestkasten geplaatst om het natuurleven verder te stimuleren. Ook de mensen die BoschhoeK˚ bezoeken zijn heel divers, waardoor ze elkaar extra kunnen inspireren.

Het bos˚

We noemen deze plek: natuurgoed

Shinrin-yoku betekent ‘baden in de atmosfeer van een bos’. Het betekent dat je bewust aanwezig kunt zijn in het moment, in de schoonheid van de natuur. Het beleven middels je zintuigen en het waarnemen via het voelen, krijgen in de natuur ruimte.

In de drukke buitenwereld zijn onze gedachten vaak leidend. Gedachten veroorzaken gevoelens. We zijn niet onze gedachten. Gedachten komen en gaan net zo automatisch, als dat ons hart klopt en ons bloed stroomt. Wie we werkelijk zijn, diep vanbinnen, in ons pure bewustzijn, herkennen we als we in onze stilte komen. Dat is waar de natuur ons liefdevol bij helpt.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.